minderpijn.info fb

   home 

diabetesDiabetes:

Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. En ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline. Of het maakt helemaal geen insuline meer. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel.

Waardoor ontstaat diabetes?

We weten niet precies waardoor diabetes ontstaat. Mensen krijgen eerder diabetes type 2 als het in de familie zit, als ze te zwaar zijn en als ze weinig bewegen. Maar lang niet iedereen kan voorkomen dat hij diabetes type 2 krijgt. Er zijn ook mensen die altijd gezond leven en die toch diabetes type 2 krijgen.

Diabetes type 1 begint met aanleg voor diabetes type 1, ook zonder diabetes in de familie. Vervolgens raakt het afweersysteem uit evenwicht, waardoor het de cellen aanvalt die insuline maken.

Bij diabetes (suikerziekte) kan het lichaam de bloedsuiker niet meer regelen. Dat gebeurt bij gezonde mensen heel precies, met het hormoon insuline. Twee belangrijke soorten diabetes zijn diabetes type 1 en diabetes type 2. Ze hebben allebei te maken met insuline en bloedsuiker, maar zitten heel verschillend in elkaar. Diabetes type 2 komt verreweg het meeste voor.

Diabetes type 2

Bij diabetes type 2 heeft het lichaam te weinig insuline. Bovendien reageert het niet meer goed op insuline: dat heet ongevoeligheid voor insuline. Mensen met diabetes type 2 krijgen meestal medicijnen, voedings- en bewegingsadviezen. Soms moet iemand ook insuline spuiten.

Diabetes type 2 komt het vaakst voor: 9 van de 10 mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Overgewicht en weinig beweging, maar ook oudere leeftijd naast erfelijke aanleg vergroten de kans. Vroeger heette diabetes type 2 ‘ouderdomsdiabetes’.

Diabetes type 1

Het lichaam van mensen met diabetes type 1 maakt zelf helemaal geen insuline meer aan. Dat komt doordat het afweersysteem per ongeluk de cellen die insuline aanmaken vernielt. Daarom moet je met diabetes type 1 een paar keer per dag insuline inspuiten, of een insulinepomp dragen.

Vroeger heette diabetes type 1 ook wel 'jeugddiabetes'.

Deze vorm van diabetes komt veel minder vaak voor: 1 op de 10 mensen met diabetes heeft diabetes type 1.

bron : diabetes fonds

Signalen van diabetes:

•         Moeheid, sufheid, gebrek aan energie

•         Troebel zicht

•         Droge mond en dorst

•         Vaak moeten plassen

•         Regelmatige schimmelinfecties

•         Slecht genezende wondjes

•         Een droge, gevoelige huid

•         Jeuk

•         Gewichtsverlies

Fruit vermindert kans op diabetes

Het eten van fruit verlaagt het risico op diabetes type 2. Dit schrijft een groep internationale wetenschappers in een artikel van het British Medical Journal. Met name bosbessen, druiven en appels verkleinen de kans op diabetes type 2. Dit geldt NIET voor vruchtensap?

Testimonials :

Franziska:

Diabetes 2, artritis, indigestie, hoofdpijn, duizeligheid

Sinds 13 jaar heb ik last van diabetes 2, artritis, indigestie, ernstige hoofdpijn en duizeligheid. De tabletten voor diabetes omgezet door de artsen enkele malen, maar altijd zonder succes. Mijn waarden waren meestal tussen de 180 - 220.

Franziska 

Andrea:

type 1 diabetes

Oktober 2013 werd ik opgenomen met een glucose-niveau van meer dan 600 mg in het ziekenhuis opgenomen. Mijn HbA1c waarde was op 16. Na een verblijf in het ziekenhuis van een week hebben ze me verteld dat ik geen normaal leven kan leiden zonder insuline.

Andrea , 17 jaar : 26 mei 2015

Margit :

diabetes type II - 2 hartaanvallen - longembolie - depressie - obstipatie - slapeloosheid - fantoompijn –snee in vinger

Ik heb 37 jaar diabetes type II en had in 2000 bij een ongeval met een spookrijder en daardoor een enkel amputatie. Ik lag 1/2 jaar in het ziekenhuis ,had 5 operaties en meer dan 200 infusen. waaronder zeer veel en sterke pijnstillers, 6 bloedtransfusies en veel drugs. Tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis kreeg ik 2 hartinfarcten en een longembolie.

Toen ik naar huis werd gestuurd woog ik 54 kg. Ik had geen wil om te leven, lijden aan depressie en niets in de wereld interesseerde me meer.

Margit : 

                               
  
Wij zijn er van overtuigd dat uw leven er over 90 dagen heel anders uit kan zien.
            garantielabel site Minderpijn.info
unsubcribe