minderpijn.info fb

   home 

allergieAllergie

Een allergie is een overmatige reactie van het afweersysteem ( immuunsysteem) op lichaamsvreemde stoffen (allergenen). Allergische reacties kunnen snel, fel en moeilijk controleerbaar zijn.
Allergische reacties worden veroorzaakt door het vrijkomen van relatief grote hoeveelheden histamine en andere actieve weefselstoffen in organen, (huid)weefsel of de bloedbaan. In het laatste geval kan een levensgevaarlijke allergische of anafylactische shock optreden.

 

Allergie voorkomen

Allergische reacties kunnen in belangrijke worden voorkomen door:
- het vermijden van risicovolle plaatsen. Mijd ruimten met huisdierschilfers en -haren en luister naar de speciale hooikoortsberichten op de radio, teletekst en internet.
- sanering (preventie): verwijderen van alle stoffen waarvoor overgevoeligheid bestaat (allergenen) of stoffen die daarop lijken (kruisallergenen). Neem geen vaste vloerbedekking of stoffen bekleding. Gebruik speciale allergeendichte matras- of kussenhoezen.

 

Allergenen

De meest voorkomende allergenen zijn:
- Uitwerpselen van de huisstofmijt
- Veren in dekbedden en kussens
- Huidschilfers en haren van (huis)dieren
- Schimmels en gisten
- Stuifmeel (pollen) van grassen en bomen.
- Insectenbeten en -steken
- Medicijnen ,
- Wasmiddelen en wasverzachters
- Pleisters
- Metalen 
- Voedselbestanddelen

 

Voedselallergie

Bepaalde voedselbestanddelen, zoals schelpdieren, pinda's, sesamzaad, kiwi's, lactose of gluten, maar ook daaraan toegevoegde kleur- of smaakstoffen, antioxidanten en conserveermiddelen, kunnen een allergische reactie veroorzaken. Een bekend voorbeeld van voedselallergie is de overgevoeligheid van sommige baby's voor koemelk.
Voedselallergie kan worden voorkomen door het gebruik van voedsel waarvoor men overgevoelig is te vermijden.

 

Allergietest

Het is vaak moeilijk te bepalen voor welke stof iemand allergisch is. Zeker in het geval van synthetische stoffen, zoals cosmetica, aftershave, verven, wasmiddelen of wasverzachters. In dat geval kan een allergietest uitkomst bieden. De belangrijkste allergie veroorzakende stoffen (allergenen) worden dan op de huid aangebracht en vervolgens worden de reacties van de huid hier op getest.

Gebruikerservaringen   :

Hooikoorts :

Ik had al jaren last van migraine en via een vriendin leerde ik het kennen. Ik gebruik het nu ruim 2 jaar en heb nagenoeg geen last meer van deze migraine – aanvallen.

Wat me opvalt dat ik sindsdien ook geen hooikoorts meer heb. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat dit hierdoor komt .

Jolande te R.

         

fruitallergie :

Een jaar geleden leerde ik het kennen via mijn oom. Ik heb altijd al last van fruitallergie. Zo nam ik op een feestje per ongeluk een stuk gebak met fruit er op. Ik zat binnen 5 minuten vol met uitslag. Ik kreeg een glas en binnen de 5 minuten was de uitslag weer weg. Ik ben sindsdien dagelijks het gaan drinken en heb geen enkele reactie meer op vers fruit.

Ik kan alles eten en drinken, echt heerlijk. Ik ben echt blij dat dit in mijn leven is gekomen. Het heeft mijn leven completer gemaakt.

Nora N te D.

       

allergie :

Oma , mag ik het :

Jaden, onze kleinzoon van 9 jaar  was van baby af aan  al allergisch voor heel veel dingen, zoals fruit, melk , noten e.d. Daardoor veel eczeem en verkoudheid. Als hij kwam logeren werd hij door ons  vol  gegoten met dit. Na 2 dagen was hij stukken opgeknapt en ging bijna klacht-vrij weer naar huis. Als klein kind er aan gewend, vraagt hij steevast : oma mag ik dit drinken. Hij vindt het heerlijk en hij heeft er echt heel veel baat bij.

Pas geleden gaf ik hem bijna  automatisch - net als de andere kleinzoon -  een stuk meloen. Prompt zat zijn mond vol met blaasjes. Meteen spoelen met onverdunde drank en binnen 5 minuten was de allergie in zijn mond weg. En dat dankzij deze drank. Mijn kleinzoon van 9 vind het heerlijk drinken en vraagt regelmatig : oma, mag ik dat drinken.

oma Irene kamperman .

       

Allergie :

Ik hoorde op de radio uitleg. Ik dacht meteen aan mijn vrouw die vaak last had van haar nek. Zelf heb ik een heel vreemde reactie op varkensvlees. Ik krijg dan heel veel eczeem en blaasjes. Ik ben samen met mijn vrouw naar een presentatie gegaan en wij zijn het samen gaan drinken.

Het klink onwaarschijnlijk maar het is echt waar : mijn vrouw is van haar nekpijn af en de allergische reactie bij mij op varkensvlees is helemaal verdwenen.

John V te D.

 

                             

  

    Wij zijn er van overtuigd dat uw leven er over 90 dagen heel anders uit kan zien.

            


 

          

                                                 

     

unsubcribe